Navštivte nás na Facebooku
Jazyk: Slovenský Český
Nákupní košík je momentálně prázdný
Přihlaste se
Nový zákazník? Zaregistrujte se
Vytisknout článek

Středomořská strava - prevence kardiovaskulárních nemocí

Článek vytvořen: pátek, 22. července 2016, 17:04.46
Poslední změna: čtvrtek, 18. srpna 2016, 13:28.13

Středomořská strava - prevence kardiovaskulárních nemocí

Středomořská strava se vyznačuje vysokou spotřebou ovoce, zeleniny, olivového oleje, ryb a přiměřenou konzumací červeného vína. Vysoký obsah omega3 mastných kyselin, polyfenolů, proantokyanidiny a dalších důležitých fytochemikálií příznivě ovlivňuje hladinu lipidů v krvi, krevní oběh, citlivost na inzulín, zvyšuje ochranu proti volným radikálům, upravuje zánětlivé parametry. Tyto účinky lze podpořit cíleným životním stylem - snížením stresu, zvládáním stresových situací, otužováním těla, dostatečným spánkem a dodáváním vitálních látek do těla: