Středomořská strava - prevence kardiovaskulárních nemocí
Středomořská strava se vyznačuje vysokou spotřebou ovoce, zeleniny, olivového oleje, ryb a přiměřenou konzumací červeného vína. Vysoký obsah omega3 mastných kyselin, polyfenolů, proantokyanidiny a dalších důležitých fytochemikálií příznivě ovlivňuje hladinu lipidů v krvi, krevní oběh, citlivost na inzulín, zvyšuje ochranu proti volným radikálům, upravuje zánětlivé parametry. Tyto účinky lze podpořit cíleným životním stylem - snížením stresu, zvládáním stresových situací, otužováním těla, dostatečným spánkem a dodáváním vitálních látek do těla:
- Oligomerní proantokyanidiny (OPC) - na úpravu LDL-cholesterolu: Přírodní OPC 240 premium s vitamínem C
- Resveratrol - jako prevence neurodegenerativních, kardiovaskulárních, nádorových onemocnění, anti-aging, více v článku: Resveratrol - Malý zázrak
- Omega 3 mastné kyseliny (nejcennější je olej z drobných mořských korýšů - Krillöl) - silný antioxidant důležitý v boji proti procesům stárnutí, potřebný pro normální funkci buněk
- Tokotrienoly - chrání cévy a tkáně před poškozením z ozáření
- L-arginin - aminokyselina důležitá pro zlepšení pružnosti cév a úpravu vysokého tlaku
- Vitaminy B12, B6 a B9 (kyselina listová) - pro správnou hodnotu homocysteinu (důležitého ukazatele zdraví), více v článcích: Porucha metabolismu homocysteinu - důležitého ukazatele zdraví a Bioaktivní vitamin B12 (Sublingual) ve formě metylkobalamínu
- Koenzym Q10 - na ochranu před civilizačními chorobami a posílení imunitního systému, více v článku: Koenzym Q10.