Akáciová vláknina obsahuje více než 80% rozpustné vlákniny:
- usnadňuje vyprazdňování,
- nezpůsobuje nadýmání a křeče,
- podporuje osídlení střeva bifidobakteriemi a laktobacily,
- přispívá k udržení správné hladiny cholesterolu a cukru v krvi,
- má neutrální chuť, vhodná i pro vegany, vegetariány.
Doporučené dávkování: 1x denně 1 odměrku (cca 10 g) rozpustit v dostatečném množství vody a vypít. Nepřekračujte denní doporučené dávkování. Držte mimo dosah dětí. Doplněk stravy neslouží jako náhrada pro vyváženou a pestrou stravu.
Složení: akáciová vláknina prášek (Fibregum™). Skladovat v chladu (6-25 ° C) a chránit před světlem. Upozornení: akáciová vláknina je přírodní látka a podléhá přirozeným změnám v barvě, vůni a chuti. Vyrobeno v Německu.
Denní dávka (1 odměrka) obsahuje |
|
akáciová vláknina |
10 g |
rozpustná vláknina |
8 g |
Brusinkové mafiny s akáciovou vlákninou: 100 g mandlové mouky, 30 g pomletých ořechů, 1 a 1/2 PL akáciové vlákniny, 30 g kokosového cukru, 1 lžička vanilky, 100 ml mléka, 1 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, forma na mafiny. Všechny suroviny spolu smícháme. Můžeme ještě přidat ovoce. zmrazené brusinky. Pečeme na 150°C cca 25 minut.
Vafle s akáciovou vlákninou: 40g měkkého másla, 40g tučného tvarohu, 2 vejce, 3 lžíce vanilkového proteinu slazeného stévií, 1/2 ČL prášku do pečiva, 1/2 odměrky vlákniny. Vejce vyšleháme s máslem, poté přidáme tvaroh, protein, prášek do pečiva a akáciovou vlákninu a dobře promícháme. Těsto by nemělo být příliš řídké. Vaflovač potřeme vhodným tukem – máslo, ghee nebo kokosový olej a upečeme vafle. Můžeme podávat s ovocem, šlehačkou, marmeládou...
Nudle s akáciovou vlákninou: 3 vejce, 125g mozarelly, 20g akáciové vlákniny, sůl, pepř. Vejce smícháme s pepřem solí a mozarellou ponorným mixérem. Potom přimícháme akáciovou vlákninu. Vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem, rozetřeme na cca 5mm vrstvu a pečeme 8-10 minut na 175°C. Po upečení rozřízneme na tenké nudle a podáváme jako přílohu k masu nebo se smetanou, rajčatovou omáčkou.
Paleo pizza s akáciovou vlákninou: 4 vejce, 150g lučiny nebo krémového sýra (philadelphia, goldessa..), sůl, 100g pasírovaných rajčat, sušené oregano, pepř, kečup, špetka soli, pepř na pizzu, sušený česnek, 100g strouhaného syra. Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky rozmixujeme s lučinou a solí. Žloutkovou směs nalijeme do bílků a jemně zamícháme. Těsto nalijeme na plech polstrovaný pečícím papírem a pečeme na 150 °C 20-25 minut. Zatímco se těsto peče si připravíme rajčatovou omáčku k potření. Do misky nalijeme pasírovaná rajčata a přidáme koření. Upečené těsto vyjmeme z trouby a překlopíme na druhý pečící papír. Papír který je na vrchu stáhneme. Rajčatovou směs nalijeme na upečené těsto a posypeme sýrem (oblohu použijte dle vlastní chuti). Těsto opět vložíme do trouby na 7-10 minut aby se sýr roztál.
Sýrové krekry s akáciovou vlákninou: 120g mandlové mouky, 70g strouhaného sýra, 2 vejce, 10 g akáciové vlákniny, špetka soli. Všechny suroviny smícháme a na plech vystavěný pečícím papírem vytvarujeme placky. Pečeme na 150° C 45 minut.
Snídaňová kaše s akáciovou vlákninou: 30 g mandlové mouky, 15 g strouhaného kokosu, špetka soli, troška vanilky, 15 g syrovátkového vanilkového proteinu, 1 vejce, 10 g akáciové vlákniny, 100 ml šlehačkové smetany, 100 ml vody, máslo na poli. V misce si rozmícháme 1 vajíčko. Mandlovou mouku, kokos, vlákninu, protein smícháme, přidáme špetku soli, vanilky smícháme a vysypeme do pánve, přidáme šlehačkovou smetanu a vodu a na mírném ohni přivedeme k varu. Hned odstavíme a metličkou důkladně zašleháme 1 vejce. Polijeme rozpuštěným máslem a posypeme Flavochinem od Dr. Jacobs Medical nebo můžeme použít mleté ochřichy, bobulové ovoce a podobně.
Další možnosti přípravy: